Kom op tegen Kanker schrapt alle evenementen tot 1 juni

In mei zou normaal gesproken de langste Life Iftar-tafel doorgaan. Die is nu afgelast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Alle evenementen in Vlaanderen en Brussel van Kom op tegen Kanker worden uitgesteld. Dat geldt ook voor het jaarlijkse evenement Life Iftar, waarbij Kom op tegen Kanker, Vormingplus Citizenne en tal van andere organisaties in mei de langste Life Iftar-tafel maken.

Naar aanleiding van de coronacrisis zullen alle Kom op tegen Kanker-evenementen die waren gepland tot en met 1 juni 2020 niet plaatsvinden op hun oorspronkelijke datum. Concreet betekent dat dat de Life Iftars niet kunnen plaatsvinden, net als de 1000 km in het Hemelvaartweekend, de 100km-run op 1 juni en verschillende andere activiteiten.

Heel wat sportevenementen in april en mei zijn al afgelast, klinkt de verklaring. Experts als viroloog Marc Van Ranst stellen de zomerfestivals al in vraag. "Het zou onverantwoord zijn om onze evenementen, waarop veel mensen met kanker - en dus verminderde weerstand - aanwezig zijn, op de kalender te houden."

Bovendien doet Kom op tegen Kanker voor zijn initiatieven vaak een beroep op medisch personeel en zorgverleners. Personeel dat nu op andere plekken hard nodig is.

Kom op tegen Kanker kan nog niet zeggen of de evenemenen worden uitgesteld naar een later moment. Daarvoor wil de in Sint-Joost-ten-Node gevestigde non-profitorganisatie de evolutie van de coronacrisis afwachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?