Graaf Laurent d'Ursel, directeur en bezieler van daklozencentrum DoucheFLUX
© Ivan Put | Graaf Laurent d'Ursel, directeur en bezieler van daklozencentrum DoucheFLUX. Zijn organisatie krijgt steun van de Koning Boudewijn Stichting

Koning Boudewijnstichting schenkt 5 miljoen aan armoedeorganisaties en eerstelijnshulp

LG
31/03/2020

De Koning Boudewijnstichting heeft in totaal al 5 miljoen euro steun toegekend aan organisaties die tijdens de coronacrisis instaan voor hulp aan kwetsbare groepen en voor eerstelijnshulp. Er worden 500 enveloppen van 10.000 euro verspreid.

Er gaat zo'n 3 miljoen euro naar armoede- en daklozenorganisaties en 2 miljoen euro naar organisaties die instaan voor eerstelijnshulp.

Zo wordt er onder meer steun verleend aan DoucheFLUX in Brussel. De vereniging zal de steun gebruiken voor onder meer de aankoop van beschermingsmateriaal, medisch basismateriaal en ondergoed. De Koning Boudewijnstichting had op 20 maart een eerste projectoproep gelanceerd voor organisaties die mensen in armoede, daklozen en mensen in bestaansonzekerheid ondersteunen. Er werd zowat drie miljoen euro uitgekeerd aan organisaties die deze kwetsbare groepen door de coronacrisis willen helpen.

Eerstelijnshulp

Daarna volgde nog een tweede oproep van de Koning Boudewijnstichting op 24 maart, voor organisaties en professionals die instaan voor de eerstelijnshulp, zoals huisartsen, thuisverpleegkundigen, maatschappelijk assistenten en vroedvrouwen. Daarvoor wordt voorlopig al twee miljoen euro opzijgezet.

Zo kan bijvoorbeeld Palliatieve Hulpverlening Antwerpen de continuïteit van haar dienstverlening garanderen en beschermingsmateriaal aankopen. Organisaties kunnen nog altijd een aanvraag bij de Koning Boudewijnstichting indienen voor een forfaitaire steun van 10.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, koning boudewijnstichting, DoucheFLUX , coronamaatregelen, schenking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie