Koning Filip bezoekt opvangcentrum voor daklozen in Brussel

Koning Filip heeft woensdagavond een bezoek gebracht aan het daklozencentrum van het consortium van de Franstalige tak van het Rode Kruis, Dokters van de Wereld en het Caw in de Trierstraat. Met het bezoek wil de koning aandacht vragen voor deze kwetsbare personen en de hulpverleners die zich dagelijks voor hen inzetten.

Het daklozencentrum wordt gerund door een samenwerking van verschillende hulporganisaties en is gespecialiseerd in de opvang van minderjarigen, maar ook in het bieden van medische en psychosociale begeleiding. Het centrum is sinds december 2018 open en vangt momenteel 257 bewoners op, van wie 147 mannen en 110 vrouwen. Er verblijven liefst 74 minderjarigen en daartussen zijn 21 baby's van jonger dan drie jaar.

Het bijzondere is dat het opvangcentrum 24 op 24 uur open is en de daklozen er heel de dag terecht kunnen. De hulporganisaties moedigen hen zelfs aan om minstens één maand te blijven. Zo kunnen de daklozen even op adem komen in een stabiele omgeving.

Dat mocht koning Filip zelf aanschouwen. Hij bezocht eerst een ruimte waar de jongsten kunnen spelen. De schoolgaande kinderen maken in de naschoolse opvang hun huiswerk. Nadien sprak de vorst met enkele alleenstaande mama's, begroette hun baby's en ging ook een kijkje nemen in het cybercafé van het opvangcentrum. Als afsluiter woonde koning Filip nog een werkvergadering bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?