Bockstael BRUZZ ACTUA 1603

| De buurtbewoners kwamen samen op het Bockstaelplein.

Buurtbewoners en lokale handelaren van Laken hebben zaterdagnamiddag hun doelstellingen voor de wijk voorgesteld aan het schepencollege van Brussel-Stad. Ze maakten een stand van zaken op, en wezen het nieuwe bestuur op de aandachtspunten. "Er is veel ongelijkheid in Laken."

Naar goede gewoonte stelden de buurtbewoners verenigd in de Sociale Coördinatie van Laken hun ambities voor de wijk voor aan het nieuwe gemeentebestuur. Bijzondere aandacht was er voor kinderopvang en onderwijs, voor betaalbaar wonen en voor het verenigingsleven.

De voorbije zes jaar volgde de organisatie de ontwikkelingen in Laken van nabij op, en ze maakte een balans op. Zaterdag presenteerden de buurtbewoners hun eigen beleidsplan aan het nieuwe college van burgemeester Philippe Close (PS).

"Dat werd positief onthaald", zegt Carole Barbé in La Capitale. "We bekijken nu hoe we de noden van de wijk samen kunnen invullen. Er is heel wat ongelijkheid in Laken. Misschien kunnen sociaal werkers en politici samen wel betere oplossingen vinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Bockstaelplein , Laken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni