Karine Lalieux

Lalieux roept alle beleidsniveaus op om OCMW's te ondersteunen

© Belga
16/11/2022

Het gemeenschappelijk vakbondsfront VSOA, ACV en ACOD is woensdag naar aanleiding van de staking in de negentien Brusselse OCMW's ontvangen door minister voor Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS). Zij vraagt dat elk beleidsniveau zijn verantwoordelijkheid opneemt om aan de noden van de OCMW's tegemoet te komen.

De staking die woensdag plaatsvindt in de Brusselse OCMW's volgt na enkele weken van tijdelijke werkonderbreking. De vakbonden hebben er genoeg van dat de OCMW's crisis na crisis het werk zien opstapelen, maar dat er geen personeel bijkomt en dat ook een loonsverhoging uitblijft.

Na een passage bij Brussels minister-president Rudi Vervoort, werd een delegatie vakbondsmensen ook ontvangen door minister Lalieux. Zij erkent de grote groei aan aanvragen bij de OCMW's en de verhoogde werkdruk die dat met zich meebrengt. "Ondanks de vermoeidheid en de overbelasting van de werkdruk laten ze niemand in de kou staan. We bedanken hen vaak te weinig. Zonder hen zouden duizenden mensen vandaag geconfronteerd worden met een verhoogd risico van armoede", zegt Lalieux.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront verwacht dat alle beleidsniveaus een tandje bijsteken en extra middelen uittrekken voor de werking van de OCMW's, een betere verloning van het personeel en investeringen in welzijn op het werk. Minister Lalieux is het daarmee eens: "Elk beleidsniveau moet hierin haar verantwoordelijkheid opnemen. Binnen het kader van mijn bevoegdheden zal ik hiervoor zeker het nodige doen", besluit ze.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni