Lendrikgebouw feestelijk geopend in Neder-over-Heembeek

Lendrik
© Kabinet van Pascal Smet
| Het nieuwe gebouw wordt feestelijk ingehuldigd.
© Kabinet van Pascal Smet
| Het nieuwe gebouw wordt feestelijk ingehuldigd.

Poetry slam, oriëntaalse dans én het WK natuurlijk. Tijdens het eerste feest in het gloednieuwe Lendrikgebouw in Neder-over-Heembeek is er van alles te doen. Het plaatselijk gemeenschapscentrum, de lokale Nederlandstalige bibliotheek en het lokaal dienstencentrum namen eerder hun intrede al in het nieuwe pand, maar zaterdag wordt dat officieel gevierd.

De eerste steen van het Lendrikgebouw op het Peter Benoitplein werd in oktober 2016 gelegd. Gemeenschapscentrum Nohva en ADO Icarus namen het gebouw in februari al in gebruik. De bibliotheek verhuisde op 15 juni, en zaterdag nog geen twee jaar na de eerste steen, wordt de opening van het nieuwe gebouw officieel gevierd.

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door HUB architecten, die ook het ACB-huis voor kinderen en kunsteducatie in Schaarbeek ontwierpen. Het gebouw, waarvoor burgers de naam hielpen mee uitkiezen, laat veel licht binnen en is ruim opgezet. De zaal is brandveilig en uitgerust met de nieuwste theatertechnieken. Er kunnen niet alleen theatervoorstellingen plaatsvinden, maar ook dansoptredens en filmprojecties.

Het totaalbedrag van dit bouwproject bedraagt meer dan vier miljoen euro. De Stad Brussel zal de bouwgrond op termijn aan de Vlaamse Gemeenschapscommissie verkopen. Dat meldt het kabinet van VGC-collegelid bevoegd voor Jeugd en Jeugd, Pascal Smet (SP.A) nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?