Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep die kansengroepen samenbrengt. BRUZZ steunt ze met Brussel Helpt en maakt kennis met de Gazellen. Vandaag: Khaldon Manja, een 37-jarige Syriër die sinds begin november verantwoordelijk is voor de boekhouding bij Les Gazelles.

“Ik kom uit een dorp vlak bij Homs in Syrië en ben twee jaar geleden naar België gekomen. Ik heb ook Nederlands moeten leren. Om dat te kunnen oefenen, zocht ik een plek om vrijwilligerswerk te doen. Zo ben ik in maart van dit jaar bij Les Gazelles terechtgekomen. Gedurende acht maanden werkte ik een dag per week als vrijwilliger bij de groep. Ik deed vooral boekhouding en administratie, in Syrië was ik namelijk ook boekhouder. Sinds november werk ik voltijds bij Les Gazelles.

"Werken bij Les Gazelles is leuk omdat de groep zo hecht is. Ik vind het ook fijn dat mijn collega’s mij helpen met mijn Nederlands. Voorlopig hou ik me bezig met de administratie. Lopen doe ik niet, maar dat komt misschien nog (lacht).”

> Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op www.brusselhelpt.be

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Brussel Helpt 2017

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni