Les Gazelles de Bruxelles: Koen Spolspoel

Reine Nkiambote
© BRUZZ
17/11/2017

Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep die kansengroepen samenbrengt. BRUZZ steunt ze met Brussel Helpt. Vandaag: Koen Spolspoel, 29-jarige Brusselaar en oprichter van Les Gazelles. "Een diverse mengelmoes wordt hier een geheel."

"Ik ben tijdens mijn studies terechtgekomen bij Les Gazelles. Als student Culturele Agogiek was ik op zoek naar een plek waar ik als vrijwilliger mijn vrije tijd kon spenderen. Toen ben ik terechtgekomen bij de voorloper van Les Gazelles, een vzw die zich inzette voor mensen in armoede. Ze waren op zoek naar een loopcoach en ik heb mij toen aangemeld. Toen die vzw ermee ging stoppen, ben ik met vijf anderen begonnen met Les Gazelles de Bruxelles. De naam kwam vanuit de groep zelf.

Ik werk nu vier op vijf werkdagen bij JES (Jeugd en Stad) en de rest van de dagen zit ik bij Les Gazelles. Oorspronkelijk kom ik uit Vilvoorde en het is zo dat je als buitenstaander soms alleen de slechte kanten van Brussel ziet. Maar een vzw als Les Gazelles verruimt je blik echt. Hier zie je hoe een diverse mengelmoes een mooi geheel kan vormen. Mensen die veel negativisme spuien over Brussel en haar diverse samenleving zouden eens bij ons moeten langskomen. Bij Les Gazelles kan het anders en beter."

> Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op www.brusselhelpt.be

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Brussel Helpt 2017

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni