Les Gazelles de Bruxelles: Mohamed Mamo

Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep uit kansengroepen samenbrengt. BRUZZ maakt kennis met de sociale actievelingen. Mohamed Mamo is een 25-jarige Brusselaar uit het Syrische Raqqa die nu in Sint-Joost-Ten-Node woont.

"Ik loop nu al een jaar bij Les Gazelles. Als ik meer tijd had tussen werk en Nederlandse les zou ik nog vaker gaan sporten, maar dat lukt niet altijd dus probeer ik wekelijks te trainen met deze groep. We gaan samen lopen in het park of doen stretchoefeningen. Ik vind het heel leuk, maar mijn hart ligt eigenlijk bij gevechtssporten, vooral kungfu. Ik ben fan geworden van die sport door naar filmsterren als Bruce Lee en Jackie Chan te kijken.

Toen ik net naar België was, merkte ik dat sport altijd een goed gespreksonderwerp is met mensen die je nog niet zo goed kent. Recent kwam ik er pas achter dat Jean-Claude Vandamme een Belg is, terwijl ik al langer over hem praatte. Straffer nog, hij is een Brusselaar! Ik ging er altijd vanuit het een Amerikaan was. Net als Vandamme beoefen ik graag zoveel mogelijk verschillende sporten, te beginnen met lopen en dan op zoek naar een club voor kungfu."

> Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op www.brusselhelpt.be. 

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?