Mahdi tevreden met stopzetting tentenkamp in Molenbeek

© Belga
| Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V)

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert zondag tevreden op de stopzetting van het tentenkamp van mensen zonder papieren aan de Ninoofsepoort in Molenbeek.

Een groep van een 160-tal mensen zonder papieren die al maanden in een voormalig gebouw van KBC in Brussel verblijven, bouwde donderdag een tentenkamp aan de Ninoofsepoort in Molenbeek. Daarop vroeg Mahdi aan burgemeester Moureaux om het kamp te verbieden, maar die wilde daar niet op ingaan. Zondag braken ze het kamp op en trokken in een vredesmars naar de Dienst Vreemdelingenzaken.

"Mensen dagenlang onderbrengen in tentenkampen of dreigen met hongerstakingen om een soepeler regularisatiebeleid af te dwingen, zo werkt het niet. Iedereen heeft recht om politieke actie te voeren, bijvoorbeeld met een mars, maar dat verandert niets aan de situatie", zegt staatssecretaris Mahdi.

'Bijzonder pijnlijk'

"We blijven dossiers van mensen in onwettig verblijf op individuele basis behandelen zoals het hoort. De actievoerders zonder papieren komen voor meer dan 90 procent uit Marokko, Tunesië of Algerije. Hun onwettig verblijf in België vergelijken met oorlogen in bijvoorbeeld Syrië, Afghanistan of Oekraïne is bijzonder pijnlijk voor de vele mensen die echt vluchten voor oorlog", aldus nog Sammy Mahdi.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?