Man met hartaanval gered door politie en verpleegster in Laken

Bockstael BRUZZ ACTUA 1603 Bockstael BRUZZ ACTUA 1603
© Boateng
| Archiefbeeld Bockstaelplein
© Boateng
| Archiefbeeld Bockstaelplein

Twee agenten van de zone Brussels-Hoofdstad/Elsene kwamen zaterdag rond 12.45 uur tussenbeide voor een man die een hartaanval kreeg op de markt van het Bockstaelplein in Laken. Een verpleegster, die ter plaatse aanwezig was, heeft zich bij de patrouille gevoegd om te helpen. De drie voerden onmiddellijk reanimatie uit op het slachtoffer, wiens hart een paar minuten later weer begon te kloppen. Het slachtoffer werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog steeds op de intensive care ligt.

"Onze inspecteurs zagen op patrouille op de markt een persoon op de grond vallen, met de hand op zijn borst, ter hoogte van het ING-bankkantoor", legt Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene, uit.

"Het slachtoffer, een 59-jarige man, was er met zijn vrouw en hun kleindochter. Inspecteurs haastten zich naar hem toe en plaatsten hem onmiddellijk in een zijdelingse veiligheidspositie. Ze werden snel vergezeld door een verpleegster die op de markt was en zo gaven ze om de beurt hartmassage aan het slachtoffer," zei ze.

"Het duurde lang voordat ze een hartslag kregen. Vervolgens hielp de ambulance, die op de scène aankwam, het slachtoffer stabiliseren alvorens hij naar het ziekenhuis werd overgebracht," verklaart de woordvoerster.

De 50-jarige werd gered, hoewel zijn toestand kritiek blijft, dankzij het snelle optreden van de politieagenten, die allemaal opgeleid zijn in de eerste hulp en regelmatig opnieuw geëvalueerd worden binnen de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?