De Brusselse politie.

Man takelt ex-vrouw toe met een mes: dader is opgepakt

HD
© BRUZZ
19/04/2020

Maandagavond heeft een 36-jarige man zijn ex-vrouw aangevallen met een mes in haar appartement in Sint-Jans-Molenbeek. Voor hij overging tot de aanval sloot hij hun 5-jarige zoontje op in de kelder van het gebouw. De dader, die reeds gekend was voor gelijkaardige feiten, is gearresteerd.

Maandagavond kreeg de politie van de zone Brussel-West een oproep van een bewoner van een appartementsgebouw in de Ossegemstraat in Molenbeek omdat zijn bovenbuurvrouw werd aangevallen door haar ex-partner, dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De man, van wie het slachtoffer vijf jaar geleden scheidde, had zich op een of andere manier toegang verschaft tot het gebouw. Hij zou een tweede sleutel hebben gehad, zo schrijft La Dernière Heure. Voor hij zijn voormalige partner aanviel sloot hij hun vijfjarige zoon op in de kelder van het gebouw.

Man was gekend voor gelijkaardige feiten

Daarna ging hij de 39-jarige moeder van zijn kinderen te lijf met een mes, waarmee hij haar meermaals in het gezicht sneed. Toen de politie ter plekke kwam troffen ze de vrouw aan in haar salon badend in een plas bloed.

De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht en haar zoon werd bevrijd uit zijn opsluiting. De man kon een dag later worden opgepakt en zal maandag verschijnen voor de raadkamer. De politie is de voorbije vijf jaar reeds zes keer moeten ingrijpen wegens agressie tegen zijn ex-vrouw.

Volgens La Dernière Heure had de vrouw recent nog in een politiecommissariaat verklaard dat ze nieuwe doodsbedreigingen kreeg. De verdachte was in 2006 ook al veroordeeld voor de moord op een neef van hem. Ook dat deed hij met een mes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , huiselijk en familiaal geweld , huiselijk geweld , femicide , geweld op vrouwen , geweld tegen vrouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni