De Brusselse politie

| Omdat het niet voor iedereen mogelijk of toegelaten is om zich naar het dichtstbijzijnde politiekantoor te begeven, is er nu een online chatbox om ervoor te zorgen dat geen enkel verhaal verloren gaat of onbeantwoord blijft.

Politie opent chatbox voor familiaal en huiselijk geweld

Godfried Roelant
© BRUZZ
10/04/2020

De politie blijft in deze tijden van quarantaine en opsluiting aandacht hebben voor alle mogelijke vormen van geweld binnen het gezin. Dat komt nu nog moeilijker aan het oppervlak, en daarom is de politie gestart met een online chatbox. Die moet slachtoffers van familiaal en huiselijk geweld een luisterend oor en een oplossing bieden.

Ieder huisje heeft zijn kruisje. En dus blijft de politie heel de coronacrisis lang mensen horen die het slachtoffer zijn van familiaal of huiselijk geweld. Dat kan gaan van de aantasting van zowel de fysieke, emotionele als materiële integriteit. De grootste zorg gaat daarbij uit naar kinderen.

‘Daders worden altijd opgespoord’

Omdat het niet voor iedereen mogelijk of toegelaten is om zich naar het dichtstbijzijnde politiekantoor te begeven, is er nu een online chatbox om ervoor te zorgen dat geen enkel verhaal verloren gaat of onbeantwoord blijft. De nieuwe dienst is terug te vinden via de website van de politie en elke dag toegankelijk van 10 tot 18 uur.

De politie verzekert dat daders altijd worden opgespoord, ook als ze besmet zijn met het coronavirus.

Dit initiatief betekent niet dat de traditionele kanalen om contact op te nemen met de politie nu op non-actief worden gezet. De hulplijn 1712 en het nummer 0800 30 030 blijven operationeel. Wie in dringende nood verkeert, wendt zich wel het best tot het nummer 101, of toetst 112 in op het klavier van zijn telefoon. De politie verzekert dat daders altijd worden opgespoord, ook als ze besmet zijn met het coronavirus.

Bekijk hieronder het instructiefilmpje voor de chatbox van de politie:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Samenleving, huiselijk en familiaal geweld, coronavirus, online chatbox

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni