Mandatenkadaster Stad Brussel vrijdag online

© bruzz

Het mandatenkadaster dat toekomstig burgemeester Philippe Close (PS) beloofde op 18 juni op de website van de Stad Brussel te plaatsen, staat op 6 juli nog steeds niet online. “Om over alle gegevens te beschikken, moeten we samenwerken met de oppositie”, zei zijn woordvoerster Wafaa Hammich. Donderdagavond meldde het stadsbestuur dan plots dat het mandatenkadaster vrijdag beschikbaar zal zijn.

In de nasleep van het Samusocial-schandaal beloofde toekomstig burgemeester Philippe Close (PS) volledige transparantie. In een interview op 17 juni met De Standaard zei hij daarover: "Op de site van de stad kun je vanaf morgen (zaterdag 18/06, red.) een kadaster raadplegen waarop alle organen, mandaten en vergoedingen staan.”

Dat kadaster staat vandaag, 6 juli, nog steeds niet online. Wel staat het al die tijd op de persoonlijke website van schepen Els Ampe (Open VLD), maar die versie bevat fouten. Dat is volgens Wafaa Hammich, woordvoerder van toekomstig burgemeester Close ook de reden waarom het nog niet op de website van de Stad Brussel staat.

"Het mandatenkadaster komt er zeer binnenkort”, zei Hammich donderdagochtend aan BRUZZ. “We zijn er volop mee bezig. Het moet juist zijn, zoiets kunnen we niet snel-snel doen.” Volgens de woordvoerder duurt het zolang omdat het College nog niet over alle gegevens beschikt. “Daarvoor moeten we samenwerken met de oppositie”, aldus Hammich.

Donderdagavond meldde Belga plots dat het langverwachte mandatenkadaster vrijdag wordt gepubliceerd en online zal komen op de website van de Stad Brussel. Kandidaat-burgemeester Philippe Close (PS) en eerste Schepen Alain Courtois (MR) zullen vrijdag om 12 uur op een persconferentie de hervorming van het bestuur van de Stad Brussel bekendmaken.

Hoe transparant is het beleid?

De Brusselse overheden lappen de nochtans wettelijk verplichte openbaarheid van bestuur geregeld aan hun laars. De oppositie, het gerecht, noch de media lijken in staat om daar veel tegen in te brengen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?