Maron: ‘Sommige ziekenhuizen zitten bijna vol’

© Belgaimage
| Minister Alain Maron (Ecolo), belast namens COCOF EN GGC belast met Welzijn en Gezondheid, bij de opening van het Covid-19 testcentrum aan Merode in Etterbeek op 2 oktober 2020.

Gisteren lagen er 240 coronapatiënten in de Brusselse ziekenhuizen, waarvan 50 op intensieve zorgen. "Sommige ziekenhuizen zullen hun andere diensten moeten beperken om de coronapatiënten te kunnen verzorgen", zegt Brussels gezondheidsminister Alain Maron.

Het aantal coronapatiënten in de Brusselse ziekenhuizen baart Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) zorgen. Dat zegt hij in een interview met de krant La Capitale. “We zitten niet in de situatie van maart, maar we komen in een moeilijke situatie terecht. We moeten de situatie in de ziekenhuizen dagelijks opvolgen”, vertelt Maron.

Gisteren is het aantal hospitalisaties in Brussel licht gedaald in vergelijking met de dag voordien (240 hospitalisaties op 2 oktober tegenover 243 hospitalisaties op 1 oktober), maar een week daarvoor lagen er nog 178 coronapatiënten in de Brusselse ziekenhuizen. “Sommige ziekenhuizen zitten bijna vol en zullen hun andere diensten moeten beperken om de coronapatiënten te kunnen verzorgen”, aldus Maron.

Op 2 oktober lagen 50 coronapatiënten op intensieve zorgen in Brussel. Maron: “Het is belangrijk dat de Nationale Veiligheidsraad vastlegt wat het aantal patiënten op intensieve zorgen is dat we niet mogen overschrijden. In februari was dat duidelijk, toen lag de limiet op 2.000. Nu is dat minder duidelijk.”

Testcapaciteit

Met de komst van nieuwe testcentra wil Maron de testcapaciteit verhogen tot 9.000 tests per dag tegen begin december. “We kunnen niet sneller gaan. We doen ons best om de testcapaciteit op te voeren, maar de laboratoria moeten volgen, wat een logistieke uitdaging is.”

Vlakbij metrohalte Merode opende gisteren een eerste testdorp. Een tweede testdorp opent begin volgende week in Vorst. Daarnaast komen er nog testdorpen in Laken en in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?