| Het Beursgebouw 'Belgian Beer World' ontving haar eerste bezoekers.

Meer dan 10.000 mensen bezoeken vernieuwde Beurs

JDK
© Belga
10/09/2023

Meer dan 10.000 mensen hebben zaterdag de pas gerenoveerde Beurs van Brussel bezocht. Een 500-tal bezocht ook het Belgische bierbelevingscentrum. "De mensen hebben de plaats echt heroverd", zegt Krishan Maudgal, directeur van de Belgische Brouwers.

De Beurs, die vrijdag werd ingehuldigd, opende zaterdag haar deuren voor het grote publiek, meer dan tien jaar nadat de Stad Brussel het gebouw kocht. De renovatie van dit monumentale gebouw van de hand van architect Léon Pierre Suys (tweede helft van de 19e eeuw) heeft meer dan drie jaar geduurd en heeft 90 miljoen euro gekost.

Met de renovatie wilden de autoriteiten het gebouw toegankelijk maken voor de Brusselaars, met name door op de begane grond een galerij met doorgang te creëren die de voetgangerzone verbindt met de Grote Markt van Brussel.

"Het doel was om een levendige en dynamische plek te creëren, en dat is wat we vanmiddag zagen, met veel entertainment in en rond de Beurs," zegt Krishan Maudgal van de Belgische brouwers.

Biermuseum

Belgian Beer World (BBW) verwelkomde zijn eerste bezoekers om 13.30 uur. Met een capaciteit van 90 bezoekers per half uur, wandelden 566 mensen door dit Belgische bierbelevingscentrum, dat gericht is op een leuke, interactieve aanpak. "We telden niet alleen mensen uit Brussel, België en Polen, maar ook Canadezen en Amerikanen die echt bij de eersten wilden zijn om het centrum te bezoeken," legt Maudgal uit.

Aan het begin van de avond stonden mensen in de rij voor de bar op het dak van de Beurs, die na sluitingstijd van de BBW voor iedereen toegankelijk was.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni