Het gebouw in de Trierstraat waar de winteropvang wordt georganiseerd.

Meer dan een miljoen euro voor opvang van 250 daklozen in Trierstraat

GR
© BRUZZ
16/11/2020

De federale regering maakt een budget vrij van 1,3 miljoen euro voor de verlenging van de opening van het daklozencentrum in de Trierstraat in Brussel-Stad. Het centrum zal minstens tot 31 maart volgend jaar openblijven en biedt plaats aan 250 personen. Er zal daar ook actief getest worden op besmetting met het coronavirus.

Deze woensdag wordt normaal gezien het plan voor de Winteropvang voor daklozen aangekondigd door Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo).

In afwachting daarvan maakte federaal minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) vandaag al bekend dat er 1,3 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor het opvangcentrum in de Trierstraat in Brussel-Stad. De opening was in juli van dit jaar al verlengd tot december, en is nu opnieuw bijgesteld naar maart 2021.

Het centrum biedt in totaal plaats aan maximum 250 personen en die zullen op regelmatige basis getest worden op besmetting met het coronavirus. Als ze besmet zijn, zullen ze worden overgebracht naar twee andere centra voor daklozen die een besmetting hebben opgelopen.

Het gaat om Hotel Saint-Nicolas aan de Kiekenmarkt, waar 100 mensen terecht kunnen, en Hotel Galia aan het Vossenplein, waar op zijn beurt plaats is voor 100 personen. “In dat laatste centrum kunnen door de gebrekkige faciliteiten wel enkel mannen terecht,” zegt directeur van het coördinerend orgaan voor de Brusselse daklozenopvang François Bertrand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Samenleving , Winterplan , daklozenopvang Trierstraat , Karine Lalieux , Alain Maron

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni