Meer dan honderd bierbrouwers krijgen stek in gerenoveerd beursgebouw

ADD, Jasmijn Post
© BRUZZ
19/02/2020
Updated: 19/02/2020 18.37u

Het beursgebouw wordt tegen 2023 volledig vernieuwd. Daar zal op de bovenste verdiepingen een Biermuseum huizen. Meer dan honderd bierbrouwers hebben alvast hun deelname bevestigd. De onderste twee verdiepingen van het gebouw en de grote hal worden publieke ruimtes voor passage en evenementen.

De grote trekpleister van het gerenoveerde Beursgebouw wordt het bierbelevingscentrum Belgian Beer World. Daarmee zal Brussel probleemloos kunnen concurreren met pakweg de Heineken Experience in Amsterdam of nog het Guinness Storehouse in Dublin. De bezoeker zal er onder meer ontdekken waarom het Belgische bier erkend is als Unesco-werelderfgoed.

In totaal hebben reeds 104 Belgische bierbrouwers, vanuit heel België, hun deelname aangekondigd. Onder andere de Brusselse brouwerijen Beerstorming, Brasserie De La Senne en Brussels Beer Project zullen van de partij zijn.

"Het gaat niet alleen over bieren, maar ook over mensen bijeen brengen," zegt Brussels minister van het Imago van Brussel Sven Gatz (Open Vld). "Het bier zelf is niet de essentie. We kunnen zeggen dat we het land van het bier zijn en als je de koppeling wil van traditie en diversiteit, moet je in België zijn", aldus minister Gatz. Als Brussels parlementslid en later als directeur van de Federatie van Belgische Brouwers lag Gatz bovendien in 2013 mee aan de basis van het idee van een biertempel. Burgemeester Close was toen schepen van Toerisme.

'Dakterras past niet bij het historische karakter van de beurs'

Bij zowel de Brusselaars als de toeristen lopen de meningen over de plannen met de Beurs uiteen. Sommigen vrezen dat het Beursplein overrompeld zal worden door toeristen en vinden het ontwerp van het dakterras niet passen bij het gebouw, anderen zijn dan weer blij dat de Belgische biertraditie een prominente plaats krijgt in het hart van de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Beursgebouw , belgische bierbrouwers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni