Meest opmerkelijke nieuwkomer op Vegan Awards is een Brusselaar

yam_chips_potato_sweet_potato_chips_healthy_snack_vegetarian_vegan-1026770_creative_commons yam_chips_potato_sweet_potato_chips_healthy_snack_vegetarian_vegan-1026770_creative_commons
© Creative Commons
© Creative Commons

Belgen gooien tegenwoordig hoge ogen met vegan food, en bij de genomineerden voor de Belgian Vegan Awards 2019 zat geen énkele internationale speler meer. Ook de Brusselaars waren dit jaar stevig vertegenwoordigd, met een prijs voor de beste nieuwkomer voor een vegan cateringzaak.

Greenway en Wasbar zijn maar enkele zaken die prijzen in de wacht sleepten op de vijfde editie van de Belgische Vegan Awards. Maar de prijs voor beste nieuwkomer is dit keer voor een Brusselse zaak: The Vegan Butcher’s Choice - Vegan Catering Brussel. De zaakvoerders zijn een Belgo-Italiaans koppel die verzot zijn op dieren en creatief koken. Ze cateren voor grote events en Europese instellingen.

In april lanceerden Federica Boddi en Benoit Van den Broeck The Vegan Butcher's Choice. Hun producten, veganistische vleesvervangers, produceren ze in Brussel en worden verkocht in restaurants, winkels en zelfs frituren, van Brugge tot Luik, en zelfs in het Franse Lille.

De award bekroont ondernemers die het afgelopen jaar in het oog sprongen met hun vegan aanbod, en dat zijn er steeds meer. Waar vroeger af en toe nog internationele spelers opdoken in de lijst, is de lijst met genomineerden dit jaar voor het eerst volledig Belgisch.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?