eindejaar 2021

Melina Verbeeck blikt terug op 2021

© BRUZZ
20/12/2021

Tradities zijn er om in ere te houden, zelfs in tijden van corona. En dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: Melina Verbeeck, presentatrice van A La Carte.

De favorieten van Melina

 • BOEK: Four Thousand Weeks van Oliver Burkeman. 4.000 weken, dat is wat je krijgt als je 80 jaar mag worden. Eyeopener, nee? Burkeman was vroeger productiviteitsexpert tot hij besefte dat dat quatsch was. Net als inbox zero, want mails beantwoorden, zorgt alleen maar voor meer mail. Die 4.000 weken kan je beter anders besteden. Aan het invullen van lijstjes bijvoorbeeld. ?
 • FILM: Druk van Thomas Vinterberg. Deense film over een stel vrienden die afspreken om een experiment aan te gaan en het alcoholpercentage in hun bloed op een constant peil te houden. Je voelt meteen aan je kleine teen dat dat niet goed afloopt. En toch, 't is ook een viering van het leven. Fan van de droge humor, het originele thema en het danstalent van Mads Mikkelsen.
 • DANS: Birds van Seppe Baeyens. Gezien/beleefd in de speelstraat in Molenbeek afgelopen zomer. Zo ontroerend, zo uitnodigend. Het heeft even geduurd voor me ik eraan kon overgeven, maar uiteindelijk zuigt die stroom en het enthousiasme van de massa je mee. Ik lag op een bepaald moment languit op het asfalt naar de wolken te staren. Hoe geweldig is dat?
 • MUZIEK: Black Pumas in de AB, wellicht het enige concert dat ik zag dit jaar. Al vanaf de eerste noten wist ik, dit wordt goed, en het WAS goed.
 • PODCAST: Radio Ambulante. Ik vertoef al eens graag in Zuid-Amerikaanse sferen.
 • SHOP: De consumptiecheque deed mij Smell Stories ontdekken, een kleine parfumwinkel in de Verversstraat. Supervriendelijke uitbaters en ze hebben er de zeepjes van Savonnerie de Bruxelles. Perfect voor een cadeautje, al dan niet voor jezelf.

Melina blikt terug en vooruit

 • Wie is voor jou de Brusselaar van het jaar?
  De jongeren van Nakama, vanwege hun ongebreidelde enthousiasme om andere Brusselse jongeren een fijne tijd te bezorgen.
 • Wat heeft je kwaad gemaakt in 2021?
  Het verdere wegkwijnen van debat en nuance in de (sociale) media, politiek, samenleving tout court... Met als gevolg dat we allemaal liever ons eigen gelijk verdedigen in plaats van te luisteren naar wat een ander beweegt.
 • Wat maakte je blij in 2021?
  De solidariteit die werd getoond na de verschrikkelijke overstromingen in het oosten van ons land. Sociale media werden toen ingezet waarvoor ze eigenlijk zouden moeten dienen: mensen verbinden.
 • Welke plek heb je het afgelopen jaar ontdekt?
  Die van EK-supporter, op gelijk welke stoel of in gelijk welk café. Nooit gedacht dat ik zou zwichten voor het voetbal. Maar kijk, ik liet er zelfs mijn slaap voor.
 • Wie ben je beginnen te volgen op sociale media?
  De Hamburgse band Meute op YouTube. Feestje! Check maar.
 • Wat was de belangrijkste gebeurtenis van het jaar?
  Misschien niet de belangrijkste, maar het vastgelopen containerschip op het Suezkanaal is toch wel een film waard, vind ik, alleen al vanwege de symboliek. Massaconsumptie die de spuigaten uitloopt, geopolitiek waarbij de beste stuurlui aan wal staan. Er is nog veel werk voor de boeg, maar we zien wel waar het schip strandt zeker? ?

De lijstjes van 2021

De beste film of voorstelling, het moment dat ons kwaad of net blij maakte? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni