Meyboomfanfare rouwt om muzikant Alain Andry

© Facebook
| Alain Andry, lid van de Meyboomfanfare, is overleden

De Brusselse folklore is in rouw. De Meyboomfanfare heeft zondag een van haar muzikanten verloren. Alain Andry, bekend als Alain Boum-Boum, is zondag overleden.

Weer een verlies voor de Brusselse folklore. De Meyboomfanfare zal tijdens de volgende festiviteiten niet meer hetzelfde klinken. Alain André is zondag overleden. "We noemden hem Alain Boum-Boum omdat er twee Alains waren: Alain Trompette en hij op de basdrum," zegt Nadia Luypaert, leidster van de band, in La Capitale.

Hij woonde in Aat in de provincie Henegouwen en kwam in 2008 bij de band om de vader van Nadia Luypaert te vervangen toen die overleed. "Mijn muzikanten komen bijna allemaal van de die regio. Als we een vervanger nodig hebben, vragen we er altijd een uit Aat, want ook daar heerst een zeer sterke folkloristische cultuur," aldus de Luypaert.

In de wereld van de Brusselse folklore kent iedereen elkaar. Meer dan een muzikant, hij was een vriend, een familielid die plotseling vertrokken is, benadrukt de bandleidster. "We hadden het helemaal niet verwacht. Hij was in goede gezondheid. Hij is thuis overleden," klinkt het nog.

De begrafenis vindt nu zaterdag plaats in Frasnes-les-Anvaing. "We zullen op zijn begrafenis spelen," belooft Nadia Luypaert.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?