| De Anderlechtsepoort

Middenberm Poincarélaan krijgt 'langste bank van Brussel'

KVDP
© BRUZZ
13/01/2019

In maart zullen verschillende verenigingen een bank bouwen op de middenberm van de Poincarélaan, ten zuiden van de Anderlechtsepoort. Het gaat om een tijdelijk project in het kader van de heraanleg van de middenberm.

Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) stelde het project zelf voor tijdens een nieuwjaarsdrink aan de Anderlechtsepoort. “De buurt van de Anderlechtepoort is een stukje Brussel met veel onbenut potentieel. Daarom zullen we de hele zone dit voorjaar uitgebreid testen met tijdelijke inrichtingen en allerlei activiteiten", aldus Smet.

Blikvanger moet 'the longest bench' worden, een lange bank die buurtverenigingen begin maart zullen bouwen op de middenberm van de Poincarélaan. ConstructLab en Atelier Made zullen de bouw begeleiden.

"Het idee is om een heel lange bank van honderd meter lang te bouwen", legt Bert De Backer van ConstructLab uit. "Elke buurtvereniging kan meebouwen. Zij kunnen dan een stuk bank van ongeveer tien meter naar eigen wens ontwerpen en bouwen. Dat kan heel gek zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een slang." Individuen of groepen die willen meebouwen, kunnen contact opnemen ConstructLab, voor de eerste week van maart.

Het moet de langste bank of picknicktafel van Brussel worden, al gaat het om een tijdelijk project in het kader van de heraanleg van de middenberm. "Deze tijdelijke invulling is het voortraject van een definitieve heraanleg,” aldus Pascal Smet nog. "Voor deze definitieve heraanleg wordt een wedstrijd uitgeschreven samen met de Brusselse bouwmeester."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Anderlechtsepoort , Poincarélaan , Pascal Smet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni