Militairen ingezet in Brussels woonzorgcentrum door personeelsuitval

3 mei 2021: opening van het vaccinatiecentrum in het Militair Hospitaal Koningin Astrijd in Neder-Over-Heembeek 3 mei 2021: opening van het vaccinatiecentrum in het Militair Hospitaal Koningin Astrijd in Neder-Over-Heembeek
© Belgaimage
| Het leger werd ook ingezet in vaccinatiecentra, zoals hier in het Militair Hospitaal Koningin Astrijd in Neder-Over-Heembeek.
© Belgaimage
| Het leger werd ook ingezet in vaccinatiecentra, zoals hier in het Militair Hospitaal Koningin Astrijd in Neder-Over-Heembeek.

Zes ambulanciers van Defensie zijn ingezet in het Schaarbeekse woonzorgcentrum Renaissance om het tekort aan personeel op te vangen. Dat heeft Defensie gemeld aan BRUZZ.

Er worden zes ambulanciers in twee shiften ingezet in het Schaarbeekse woonzorgcentrum Renaissance. Voorlopig wordt de hulp voorzien van 19 tot en met 26 januari, aldus Defensie. Daarnaast worden momenteel ook twee militairen ingezet in het woonzorgcentrum Comme Chez Soi in Ecaussinnes (Henegouwen) en werd de militaire steun in het woonzorgcentrum van Pepinster (Luik) verlengd.

Sinds het begin van de pandemie wordt Defensie betrokken om hier en daar ondersteuning te bieden. Deze maand werd een analyse uitgevoerd waaruit blijkt dat Defensie een maximum van 1.500 militairen kan inzetten als dat nodig is.

In totaal heeft Defensie sinds de start van de covid-crisis al aan meer dan 100 woonzorgcentra steun geleverd, klinkt het. Op dit moment is Defensie onder meer actief in vaccinatiecentra, ziekenhuizen en woonzorgcentra om tijdens de coronacrisis steun te bieden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?