Militairen overmeesteren gewapende man in trein in Zuidstation

© Photonews
| (Archiefbeeld)

In het Brusselse Zuidstation hebben militairen vrijdagnamiddag een gewapende man overmeesterend in een treinwagon. De man hield een mes op de keel van een passagier. Het motief van de dader is nog niet gekend, maar er zou geen sprake van terrorisme zijn.

Een getuige verwittigde vrijdagnamiddag een patrouille militairen dat er een man met een mes op de trein zat. De soldaten begaven zich meteen naar de trein op perron 18 en stapten aan boord. Ze kwamen oog in oog te staan met een man die een mes op de keel hield van een andere man.

“Als jullie dichterbij komen, snijd ik zijn keel over”, riep hij. Een van de soldaten chargeerde de verdachte, die op dat moment ook een slag kreeg van zijn slachtoffer. De dader kon daarna meteen worden overmeesterd.

De man werd overgedragen aan de spoorwegpolitie en na verhoor ter beschikking gesteld van het parket. Hij is aangehouden voor bedreiging onder bevel of voorwaarde met een criminele aanslag, het dragen van een verboden wapen, een mes, door bestemming. Zijn mentale toestand laat geen deftig verhoor toe. Over het motief van zijn daden is nog geen duidelijkheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?