Mini-Europa pakt uit met mini-bloementapijt

EDB
© BRUZZ
14/07/2022
Updated: 15/07/2022 09.45u

Vanaf donderdag kunnen bezoekers van Mini-Europa genieten van een bloementapijt op de Brusselse mini-Grote Markt. Vanzelfsprekend gaat het om een miniatuurversie. Op het echte Bloementapijt is het nog even wachten tot 12 augustus.

“Nieuwsgierigen kunnen vanaf vandaag al terecht in het miniatuurpark om de miniversie van het Bloementapijt op een schaal van 1/25 te bewonderen,” zegt Thierry Meeûs, afgevaardigd bestuurder van Mini-Europa in een persbericht.

“Graag wil ik de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel bedanken voor de toelating die we kregen voor de replica van het Bloementapijt. Deze samenwerking stelt ons in staat om een extra boost te geven aan het Brussels toerisme.”

Wie niet de kans krijgt om het echte Bloementapijt te bezichtigen, kan nog twee jaar - tot het nieuwe ontwerp wordt bekendgemaakt - terecht in Mini-Europa om de miniatuurversie te bewonderen.

Van 12 tot 15 augustus kunnen liefhebbers terecht op de Grote Markt voor het originele exemplaar. Deze editie keert terug naar de bron met een herinterpretatie van het allereerste bloementapijt van 1971.

tapis_de_fleurs_bloemtapijt_minieurope00016.jpeg
© Mini-Europa | Een mini-bloementapijt op de mini-Grote Markt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie