Minister Gatz verhoogt subsidie voor Ligo Brusselleer

20221130 1823 Bijgedachte Sven Gatz 20221130 1823 Bijgedachte Sven Gatz
© Belga
| 20221130 1823 Bijgedachte Sven Gatz
© Belga
| 20221130 1823 Bijgedachte Sven Gatz

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) verhoogt de subsidie aan Ligo Brusseleer, het Brussels Centrum voor Basiseductie, tot 566.857 euro. Dat meldt Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) maandag. Het is de bedoeling om nog meer ouders te versterken in kennis van het Nederlands, rekenen en computervaardigheden, zodat ze hun kinderen maximale onderwijskansen kunnen bieden.

"Via lessen en projecten van Ligo Brusselleer kunnen ouders hun vaardigheden op het vlak van taal, rekenen en ICT maar ook hun sleutelcompetenties zoals leren leren bijvoorbeeld, verbeteren", aldus minister Gatz.

In het Scholenproject versterkt Ligo Brusselleer kortgeschoolde ouders zodat ze hun kinderen beter kunnen volgen en stimuleren op school. Ouders twee maal per week in kleine groepjes samen op de school van hun kind om les te volgen onder begeleiding van een lesgever van Ligo Brusselleer.

Door de extra subsidie voor Ligo Brusselleer in 2023 kan het project uitgebreid worden van 26 naar 30 scholen.

Inclusie

Daarnaast organiseert Ligo Brusselleer op vraag van de school 'Welkom in de klas', een wekelijkse laagdrempelige ouder-kind-activiteit in de klas (voor kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar).

Het doel is om taal te stimuleren, ook de thuistaal, en ouderbetrokkenheid te verhogen. Op deze manier leren ouders en leerkracht elkaar ook beter kennen en begrijpen.

Ligo Brusselleer zet ook nog meer in op e-inclusie en organiseert daartoe smartphone-lessen voor ouders van kinderen uit Nederlandstalige lagere en secundaire scholen. Tijdens drie lessen leren ouders meer over het gebruik van het schoolplatform, over communiceren via mail en over interessante educatieve apps.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?