MIVB betrapt 785 zwartrijders bij controleactie

Controle
© BRUZZ
| Deze controleactie stond ook in het teken van meer veiligheid op het openbaar vervoersnetwerk.
© BRUZZ
| Deze controleactie stond ook in het teken van meer veiligheid op het openbaar vervoersnetwerk.

De MIVB controleerde gisterennamiddag tussen 14u en 20u de vervoersbewijzen van 14.469 passagiers. Het deed dat in samenwerking met manschappen van de lokale en federale politie. Van de geïnspecteerde reizigers bleken er 785 geen geldig ticket op zak te hebben. Daarnaast werden nog eens 42 personen gerechtelijk of bestuurlijk aangehouden.

Het doel van deze actie was ook om de criminaliteit nog verder te doen dalen op het Brussels openbaar vervoer en tegelijkertijd het veiligheidsgevoel van de gebruiker van trein, tram, bus of metro te bevorderen. Er werd daarom ook gezocht naar de aanwezigheid van verdovende middelen en gekeken naar identiteitspapieren.

13 personen in bezit van verdovende middelen

Dat leverde volgende resultaten op. Van de 14 469 gecontroleerde passagiers beschikten er 785 niet over een geldig vervoersbewijs. Respectievelijk 152 op niveau van de NMBS, 569 voor wat MIVB betreft en 64 voor De Lijn. Daarnaast werden er 36 bestuurlijke en 6 gerechtelijke aanhoudingen verricht.

Verder waren 13 personen in het bezit van verdovende middelen en beschikten 30 personen niet over geldige papieren. Tot slot werd er een iemand onderzocht die geseind stond als vermist. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog meer van dergelijke acties plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?