TIJDLIJN 2  BRUZZ 1597

| Onder de laureaten: de MIVB.

MIVB en Bianca Debaets krijgen diversiteitsprijs

TDN
© BRUZZ
23/03/2019

De MIVB viel vrijdagavond in de prijzen op de eerste editie van de Belgian Diversity Awards. De vzw United Color of Belgium, die strijdt tegen discriminatie en racisme, gunde ook een diversiteitsprijs aan gelijkekansencentrum Unia en de Brusselse politici Bianca Debaets (CD&V), Julie de Groote (CDH) en Didier Gosuin (Défi).

United Color of Belgium, kortom Ucobel, organiseerde vrijdagavond in evenementenzaal Passage44 aan Kruidtuin zijn eerste diversiteitsgala. Verschillende organisaties en personen werden er in de bloemetjes gezet, omdat ze het goede voorbeeld geven. "Zij die nog steeds teruggrijpen naar stereotypes en vooroordelen kunnen veel van hen leren", aldus de organisatoren.

'Weerspiegeling van Brussel'

Onder de openbare diensten kregen gelijkekansencentrum Unia en de MIVB in de prijzen. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werd gevierd, omdat het MIVB-personeel "een juiste weerspiegeling is van de hedendaagse diversiteit in Brussel".

Ook enkele politici mochten het podium om een diversiteitsprijs op te halen. Mechels burgemeester Bart Somers (Open VLD) was de vreemde eend in de bijt, want de andere gelauwerde politiekers verdienden hun strepen in het Brussels Parlement. Het gaat om Bianca Debaets (CD&V), afscheidnemend politica Julie de Groote (CDH) en Didier Gosuin (Défi).

Divers personeelsbestand

In de mediasector ging de onderscheiding naar de openbare omroep RTBF. De huishoudelijke diensten van EkoServices wonnen in de categorie privébedrijven. Voor beide bedrijven was de diversiteit onder de medewerkers de doorslaggevende factor.

Verder vielen ook het refugeeproject van voetbalclub FC Kraainem, de vzw Bamko-Cran en de Schaarbeekse comedian Kody in de prijzen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , racisme , United Color of Belgium , Ucobel , MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni