Metrohalte Graaf Van Vlaanderen in Sint-Jans-Molenbeek

| Een van de nieuwe automaten komt terecht in het station Graaf Van Vlaanderen

MIVB installeert zes nieuwe geldautomaten in haar stations

© Belga
23/09/2022

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB gaat zes bankautomaten plaatsen in (pre)metrostations die hier voordien nog niet over beschikten. Het gaat om een nieuw contract van elf jaar. Tegelijkertijd verdwijnen er ook vijf geldautomaten die weinig gebruikt werden.

De MIVB ging onlangs op zoek naar een nieuwe exploitant van bankautomaten. Het was Batopin die het contract binnenhaalde en onder de naam Bancontact zes nieuwe punten zal installeren om geld af te halen. De zes nieuwe automaten worden in de stations Troon, Beekkant, Graaf van Vlaanderen, Anneessens, Zwarte Vijvers en Liedts, op de toekomstige metrolijn 3, geplaatst.

Momenteel staan er al geldautomaten in 29 stations, maar vijf daarvan worden weggenomen door de aanwezigheid van andere geldautomaten in de buurt of het geringe gebruik ervan. Het gaat om de stations Sint-Guido, Heizel, Delta, Demey en Alma.

Na de installatie van de nieuwe automaten kan je in totaal 30 stations geld afhalen.

De oude toestellen worden ten laatste op 25 november verwijderd. De installatie van de nieuwe automaten wordt zoveel mogelijk op de verwijderingsfase afgestemd om de periode waarin de automaten niet beschikbaar zijn voor reizigers tot een minimum te beperken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni