MIVB scoort met Game of Thrones-parodie

© MIVB
| Het netplan van de MIVB was het toneel voor een geslaagde sociale media-campagne.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft opnieuw een sociale mediahit te pakken. De MIVB gooide namelijk een Game of Thrones-parodie online, naar aanleiding van het nieuwe seizoen van de succesvolle Amerikaanse fantasy-reeks.

Wie de reeks kent, zal het deuntje herkennen dat de MIVB-medewerker neuriet. Het is namelijk de intromuziek voor de Amerikaanse succesreeks Game of Thrones, dat pas aan zijn achtste seizoen is begonnen.

Geen heroïek, draken of ijzeren tronen in deze clip, maar wel een trammetje en een netplan van Brussel. De MIVB noemt het een low budget Game of Thrones en sociaalnetwerksite Twitter kon het smaken. In geen tijd werd het filmpje meer dan 1.000 keer geretweet.

Het is niet de eerste keer dat het sociale mediateam van de MIVB hoge ogen gooit. Onlangs nog gooide het team zich op de lopende internetgrap, waarbij Twitteraars popsterren vergelijken met objecten. De MIVB sprong mee op de wagen en vergeleek de Brusselse artiest Stromae met trams.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?