Project Lemaire

Molenbeek krijgt 31 nieuwe sociale woningen op maat van senioren

CL
© BRUZZ
29/06/2022

Het nieuwe gebouw voor senioren staat klaar vlak bij de Saulnierwijk, in Molenbeek. Het project kwam er op initiatief van het Brusselse Gewest in het kader van het Gewestelijk Huisvestigingsplan. Het merendeel van de 31 woningen zijn op dit moment al verhuurd. De totale kost van het project bedraagt 5.194.911,12 euro.

De op maat gemaakte huisvesting, onder de projectnaam Lemaire, biedt collectieve diensten en voorzieningen aan. Het bouwbeheerschap werd overgelaten aan de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij. De Molenbeekse Woningen beheren en verhuren het gebouw. Het OCMW van Molenbeek neemt het deel van de voorzieningen op zich.

Aangepaste huisvesting voor ouderen

Het project biedt klassieke aanpasbare woningen aan, maar ook woningen voor personen met beperkte mobiliteit. De architectuur besteedt vooral aandacht aan het gebruiks- en onderhoudsgemak van de woning. Het let op details zoals de hoogte van de ramen, die mensen in staat stellen om zittend of liggend naar buiten te kijken. Ook het meubilair is aangepast voor mensen met een beperkte mobiliteit.

gebouw_lemaire1.jpg

Project Lemaire

Gemeenschapsvoorzieningen en ontmoetingsruimten

Het gebouw voorziet lokalen voor medische en paramedische raadplegingen, een houten bibliotheek-leeszaal, een restaurant-cafetaria en een ruimte voor familiereünies of activiteiten. Het OCMW staat in voor de gemeenschappelijke ruimten en het activiteitenprogramma (maaltijden, animaties, medische consultaties…) voor senioren.

'Ik ben erg trots op het project Lemaire'

Redouane Asaadi, Voorzitter van de Molenbeekse Woningen

Voor de Molenbeekse Woningen is dit project een verdere uitbreiding van haar aanbod van gerenoveerde en nieuwe kwaliteitswoningen. Redouane Asaadi, Voorzitter van de Molenbeekse Woningen, voegt hier aan toe: "Het project Lemaire, dat zijn 31 extra woningen in ons patrimonium, dat nu meer dan 3.400 woningen omvat. In de komende maanden en jaren zullen wij ons proactief aankoop- en bouwbeleid voortzetten in samenwerking met de BGHM. Het project is het resultaat van een nooit geziene samenwerking met het OCMW van Molenbeek, en geeft de bewoners de kans te genieten van een volledig heringerichte ruimte, een beter wooncomfort en ontmoetingsruimten.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni