Molenbeek neemt flyerende straatveger opnieuw in dienst

© Harry Goossens
| Straatveger in Molenbeek (archiefbeeld).
Updated: 15-01-2019 - 10:57

Het nieuwe schepencollege in Sint-Jans-Molenbeek heeft de straatveger die in september betrapt werd op het uitdelen van verkiezingspamfletten tijdens de diensturen opnieuw in dienst genomen.

De Molenbeekse straatveger veroorzaakte in september opschudding. In zijn werkplunje deelde hij tijdens de diensturen flyers uit van de tweetalige lijst PS-SP.A. De straatveger poseerde eerder op pamfletten van Jef Van Damme (SP.A), de huidige schepen van Openbare Werken.

Toenmalig burgemeester Françoise Schepmans (MR) stelde een onderzoek in en het schepencollege besliste hem te ontslaan. Maar intussen heeft het nieuwe schepencollege van burgemeester Catherine Moureaux (PS) de straatveger opnieuw in dienst genomen. Volgens La Capitale werkt hij nu als verhuizer voor de gemeente.

Een beslissing die voormalig schepen en oppositielid Ahmed El Khannouss (CDH) tegen de borst stoot. "Het is hallucinant. Nu de politicus voor wie hij flyerde een schepenpost heeft, kan de man gewoon opnieuw voor hem werken. Dat lijkt heel sterk op politiek cliëntelisme."

Rechtzetting: BRUZZ schreef eerder dat de straatveger pamfletten uitdeelde van Jef Van Damme. Dat klopt niet. De man poseerde wel op flyers van Van Damme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?