© I Like Molenbeek | Een iftar (avondmaaltijd die het vasten doorbreekt) in Molenbeek

Molenbeek neemt maatregelen voor rust tijdens ramadan

JP
© BRUZZ
30/03/2022

De burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux (PS), heeft maatregelen aangekondigd om de rust en openbare orde tijdens de islamitische vastenmaand ramadan te bewaren. Zo mag niemand koopwaar aanbieden voor zijn of haar winkel als daar op voorhand geen toestemming voor is. Gemeentemedewerkers en de politie moeten ook zorgen voor een vlotte doorstroom van voetgangers en verkeer.

Tijdens de ramadan-maand – die zaterdag van start gaat – is het vaak druk op straat in Molenbeek en in andere gemeentes met veel islamitische inwoners. Daarom heeft de burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux (PS), maatregelen getroffen om de orde te bewaren. Dat schrijft La Capitale en bevestigt de burgemeester aan BRUZZ.

Gedurende de hele periode zullen de gemeenschapswachten en maatschappelijk werkers hun werkschema aanpassen. In strategische gebieden worden de teams versterkt. Ook de politie zal de voetgangers in goede banen te leiden om voor een goede doorstroming te zorgen tijdens de piekuren. Ook zal de gemeente tijdens ramadan extra toezien op openbare netheid.

De ramadan is vaak een periode waarin winkeliers hun activiteiten diversifiëren en een tijdelijk kraam voor hun winkel opzetten. Maar handelaars die hun activiteiten tijdens de ramadan willen wijzigen, moeten daarvoor eerst toelating vragen aan de gemeente, stelt Moureaux. Ook solidariteitsinitiatieven van burgers zullen onder toezicht van de gemeentelijke autoriteiten staan.

"We hebben daar in het verleden nooit veel problemen mee gehad," zegt Moureaux. '"Alleen de drukte zorgt soms voor opstoppingen." Ze sluit af door de islamitische Molenbekenaars een goede ramadan te wensen. "Ik hoop dat ze deze maand met hun gezin beleven, in volle gelukzaligheid."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie