Molenbeekse jongeren redden kind uit kanaal

Facebook Bachir Barrou

Op woensdagavond verrichtten enkele Molenbeekse jongeren een ware heldendaad. Nadat een kind ter hoogte van de Heyvaertwijk in het kanaal was gevallen, sprongen jongeren uit de wijk het meteen achterna. Het kind werd gered en stelt het goed.

“Eerst hoorde ik de schreeuw van een kind en nadien dat van zijn moeder,” vertelt Bachir, een opvoeder in dezelfde wijk, aan Sudinfo. “Ik zag dat het kind in het kanaal was gevallen en deed mijn jas uit om het achterna te springen. Maar jongeren uit de wijk waren me voor.”

“Het was erg mooi om die solidariteit te zien,” aldus Bachir. “Voorbijgangers boden nadien droge kleren aan en nog anderen stelden voor om moeder en kind naar huis te brengen met de auto.”

De jongeren redden het kind, maar niet de fiets waarmee het in het kanaal was gevallen. Volgens Bachir stelt het kind het goed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?