Molengeek, het Molenbeekse centrum voor beginnende informatica-ondernemers

| Molengeek, het Molenbeekse centrum voor beginnende informatica-ondernemers.

MolenGeek en Microsoft geven Brusselse jongeren training in cybersecurity

© Belga
21/06/2022

Het Brusselse MolenGeek en Microsoft hebben samen een specifiek trainingsprogramma rond cybersecurity ontwikkeld. Ze gaan 150 Brusselse jongeren opleiden om de nood aan vaardigheden op vlak van cybersecurity te helpen opvangen.

Het nieuwe opleidingstraject past binnen het meerjarige investeringsprogramma Digital AmBEtion van Microsoft. Dat moet de digitale transformatie van de private en openbare sector in België versnellen. Met het plan wil Microsoft innoveren en de noodzakelijke vaardigheden bij alle werknemers in België opkrikken.

Samen met MolenGeek richt Microsoft zich nu ook tot Brusselse jongeren, een ondervertegenwoordigde gemeenschap die hard werkt om de kloof op vlak van digitale vaardigheden te overbruggen. Onder de juiste omstandigheden krijgt een groep jonge mensen zo toegang tot de digitale economie.

'Geen eenmalig project'

"We brengen hiermee cruciale vaardigheden naar een gemeenschap die het al langer moeilijk heeft om gelijke tred te houden met het hoge tempo van de technologische innovatie," zegt Didier Ongena, General Manager van Microsoft Belux. "In een klap brengen we nieuwe kansen naar deze mensen én vergroten we de talentvijver voor werkgevers die op zoek zijn naar de juiste mensen om hun organisatie doorheen deze transitie te loodsen."

MolenGeek gaat de opleiding tijdens de zomer uitwerken. Vanaf september kunnen studenten zich dan inschrijven. In eerste instantie mikken Microsoft en MolenGeek op 150 studenten, van wie er 60 alle vereiste Microsoft-certificaties zullen verwerven.

"Dit is een pilootprogramma, maar dit is geenszins een eenmalig project. Het is onze ambitie om hiervan een structureel en langdurig opleidingstraject te maken," verklaart Ibrahim Ouassari, oprichter van MolenGeek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni