| MolenGeek-oprichter Ibrahim Ouassari (links) en voorzitter van PwC Axel Smits (rechts).

MolenGeek gaat in zee met audit- en adviesbureau PwC

GR
© BRUZZ
28/02/2022

De Molenbeekse codeerschool en incubator MolenGeek gaat samenwerken met het audit- en adviesbureau PricewaterhouseCoopers, beter bekend als PwC. Het partnerschap zal vooral voelbaar zijn bij de evaluatie van het huidige bestuursmodel en financieel plan. Maar PwC zal ook juridisch en fiscaal advies geven en mee het e-learningplatform ‘MoLearning’ ondersteunen.

Al sinds 2015 sleutelt de vzw MolenGeek mee aan de digitale vaardigheden van mensen die er moeilijk toegang tot hebben. Op die manier wil het iedereen met een technologische achterstand het digitale tijdperk binnenloodsen.

Dat moet dan weer leiden tot betere kansen op de arbeidsmarkt. Maar de onderneming van mede-oprichter Ibrahim Ouassari heeft ook een codeerschool en zet cursisten die dat willen op weg naar een eigen start-up.

‘MolenGeek is meerwaarde voor brede gemeenschap’

MolenGeek wil iedereen die er langskomt laten groeien. Om dat proces zo vlot mogelijk te laten verlopen, rekent het nu op de input van PricewaterhouseCoopers. Dat audit- en adviesbureau, kortweg PwC, zal het huidige bestuursmodel en financieel plan mee evalueren om te kijken waar er nog vooruitgang geboekt kan worden. Maar het zal ook juridisch en fiscaal advies geven en mee het e-learningplatform ‘MoLearning’ ondersteunen.

“Deze samenwerking komt op het juiste moment,” legt Ouassari uit. “Voor de creatie van een ​​digitale omgeving in België, is het essentieel om alle aspecten te behandelen. Dankzij de expertise van PwC maximaliseren we onze impact op de samenleving.” Maar ook PwC ziet in het partnerschap een kans om een nieuwe, meer diverse, visie te ontwikkelen.

“Digitale innovatie is het fundament van een inclusieve samenleving voor onze jongere generaties. MolenGeek vertolkt daar een sleutelrol in. Het creëert een meerwaarde voor zowel onze eigen medewerkers als de brede gemeenschap. Hier worden werknemers gevormd die klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst,” zegt Axel Smits, voorzitter van PwC.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Economie , MolenGeek , samenwerking , Axel Smits , Ibrahim Ouassari

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni