MR wil geen bijkomende bedrijven in Mediapark

© Ag. F. Leclercq

De lokale partijafdeling van de MR in Schaarbeek wil niet dat er naast de VRT en de RTBF nog andere bedrijven in Mediapark worden opgenomen. Dat stelt de partij naar aanleiding van een vraag van een wijkcomité dat zich zorgen maakt om de plannen voor de nieuwe wijk.

Mediapark, de nieuwe wijk die moet verrijzen aan de Reyerslaan, zou naast gebouwen voor de VRT en de RTBF ook drieduizend woningen, een openbaar park, buurtvoorzieningen en dertigduizend vierkante meter kantooroppervlakte voor bedrijfjes moeten voorzien.

Dat baart de buurtbewoners zorgen. Om in te kunnen schatten wat de impact van het project van het Brussels Gewest op hun levenskwaliteit zou zijn, vroeg een daarvoor opgericht wijkcomité naar de standpunten van de lokale partijen. De MR ging daarop in.

“Mediapark mag niet losstaan van andere projecten zoals Parkway E40 en de Josaphatsite,” beklemtoont de Schaarbeekse MR in eerste instantie volgens La Capitale. “Zowel op het vlak van mobiliteit als op het vlak van levenskwaliteit voor de buurtbewoners is het van groot belang dat die projecten samen bekeken worden.”

Maar daarnaast vindt de MR ook dat Mediapark naast de VRT en de RTBF geen andere bedrijven moet huisvesten, zoals het Gewest nochtans gepland had. “Het is beter om die bedrijven elders te vestigen. Zo kan de woonwijk aan de Kolonel Bourgstraat beter beschermd worden tegen de hinder van doorgaand verkeer,” aldus de MR.

De andere Schaarbeekse partijen beloofden hun standpunt over Mediapark zo snel mogelijk bekend te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?