Na Amadeus lopen er nu ook muizen over de vloer bij Exki

© Exki
| De muis dook op in het Exki-filiaal aan de Naamsepoort omstreeks 20u30 en lokte verschillende reacties uit.

Een klant van restaurantketen Exki kreeg maandagvond een ongewenste gast aan, of liever onder zijn tafel. Hij filmde van dichtbij hoe een muis zich een weg baande langs verschillende tafel- en stoelpoten. Bij Exki zitten ze verveeld met de situatie, maar benadrukken ze dat het dier onmogelijk in contact kan zijn gekomen met het voedsel in de keuken.

De muis dook omstreeks 20u30 op in het Exki-filiaal aan de Naamsepoort en lokte verschillende reacties uit. Sommige eters liepen volgens een ooggetuige angstig weg, terwijl anderen moesten lachen om de aanwezigheid van het diertjes. De verbazing over de ongewenste tafelgast was in ieder geval groot. “Hoe is het mogelijk dat er muizen over de vloer lopen in een restaurant dat gezond en biologisch voedsel promoot?”, vroeg een gast zich af in een gesprek met de RTBF.

‘Geen contact mogelijk tussen muizen en eten’

Bij Exki leggen ze de oorzaak bij de werken op verschillende plekken in de Elsensesteenweg. “De vele bouwputten drijven de muizen naar omliggende gebouwen en panden, waaronder ons restaurant. Het koude weer zorgt er ook voor dat het aantal knaagdieren de laatste tijd sterk is gestegen”, geeft een verantwoordelijke bij Exki als uitleg.

Er zijn ondertussen maatregelen genomen om het filiaal muisvrij te krijgen. Exki verzekert toekomstige klanten ook dat de muis nooit in contact kan zijn gekomen met het voedsel. “Dat wordt bewaard in afgesloten koelruimtes of in goed afgesloten bakken.”

Ongediertebestrijder Rentokil hoopt dat de muizen snel verdreven kunnen worden, want ‘ze brengen microben over die ziekten en allergieën kunnen veroorzaken door de vlooien, mijten en teken die ze meedragen in hun hun huid of haar’. Het is niet de eerste keer dat er muizen opduiken in Brusselse eetzaken. Eerder kampte ook ribrestaurant Amadeus al met een muizenplaag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?