| Conner Rouseau (Vooruit)

Na de verontwaardiging: Conner Rousseau bezoekt Molenbeek

KH
© BRUZZ
26/04/2022

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau bezoekt binnenkort Molenbeek. Hij gaat daarmee in op de uitnodiging van Brusselse partijgenoten Fouad Ahidar en Jef Van Damme, die zijn uitspraken over de gemeente niet konden smaken.

Rousseau kreeg dinsdag heel wat kritiek na een interview in Humo. Daarin zegt hij onder meer dat “in Brussel door het lerarentekort mensen voor de klas staan die in het Arabisch lesgeven, omdat ze geen Frans spreken.” Pertinent onjuist, klinkt het oordeel in Brussel.

De jonge Vooruit-voorzitter viseert ook Molenbeek, dat de voorbije jaren wel vaker negatieve pers kreeg. "Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België," klinkt het in de titel van het interview.

Lokale Vooruit-mandatarissen reageerden verontwaardigd. Brussels parlementslid Fouad Ahidar vindt dat excuses op zijn plaats zijn. En Molenbeeks schepen Jef Van Damme noemt de uitspraken misplaatst. De twee nodigden Rousseau meteen ook uit voor een bezoek aan de gemeente.

Rousseau gaat daar nu op in, laat Ahidar weten en bevestigt Rousseaus woordvoerder. Dat het al volgende week is, zoals Ahidar meldt, wordt niet bevestigd. Ook een kwade burgemeester Catherine Moureaux (PS) had hem trouwens uitgenodigd voor een bezoek.

“Conner moest helemaal niet over de streep getrokken worden," aldus de woordvoerder. "Hij komt graag in Molenbeek, niet voor het eerst trouwens. Alleen voelt hij zich er dus niet echt in België.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni