| Een zakje vol mondmaskers die rondslingerden op de openbare weg in Ganshoren.

Netheidsagenten rapen 185 mondmaskers op in Ganshoren

TDN
© BRUZZ
04/01/2021

De netheidsdienst van Ganshoren heeft afgelopen weekend tijdens een poetsronde door de gemeente 185 mondmaskers aangetroffen die achtergelaten waren op de openbare weg. "Een schande", vindt schepen van Openbare Netheid Stephane Obeid (MR).

Zaterdag werden 82 mondmaskers op de openbare weg gevonden door de preventie- en netheidsdienst van de gemeente. Een dag later troffen schoonmakers nog eens 103 mondmaskers aan. Een absolute schande, vindt Obeid. "Er zijn genoeg vuilnisbakken in de gemeente. De maskers hoeven echt niet op straat te belanden."

De schepen van Openbare Netheid vreest voor gezondheidsrisico's. "Als het masker geïnfecteerd is met het coronavirus en bijvoorbeeld een kind raapt het op, dan zou het kind besmet kunnen raken", aldus Obeid op Facebook. "We moeten het bewustzijn bij de burgers vergroten, eventueel met een sensibiliseringscampagne. Als dat niet lukt, zullen we repressief moeten optreden."

Obeid denkt erover na om van de mondmaskers slingers te maken en ze op te hangen in de straten van Ganshoren. Daarnaast zal hij mogelijk gerichte controles uitvoeren op het vervuilen van de openbare weg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren , Samenleving , mondmaskers , Stéphane Obeid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni