New York Times omschrijft Francken als 'Vlaamse Trump'

theo_francken_1380_979px_c_bart_dewaele.jpg
© Bart Dewaele
| Het is niet de eerste keer dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op de korrel wordt genomen door Amerikaanse media. Eerder noemde de Washington Post hem al een 'anti-immigration hardliner'.

In volle Soedancrisis krijgt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ook nog eens de wind van voren in de New York Times. De Amerikaanse krant stelt dat Francken door zijn tegenstanders bestempeld wordt als de ‘Vlaamse Trump’. De staatssecretaris laat op Twitter weten deze framing niet te pikken.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) verdedigt vandaag in het parlement zijn beleid nadat het door een getuigenis over foltering van een teruggestuurde Soedanees onder druk kwam te staan. Niet alleen de getuigenis, waarvan nog niet duidelijk is of ze klopt of niet, ook het halfslachtig inlichten van premier Michel (MR) over geplande repatriëringen vraagt volgens de oppositie om tekst en uitleg.

Ook in de Amerikaanse media wordt de hetze rond Francken gevolgd. De New York Times wijdde gisteren een artikel aan Francken waarin te lezen stond dat de staatssecretaris door zijn criticasters wel eens gezien wordt als de ‘Vlaamse Trump’. Op Twitter heeft de geplaagde N-VA’er laten weten deze framing niet te pikken.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Francken door een Amerikaanse krant op de korrel wordt genomen. Eerder zette The Washington Post hem al neer als een ‘anti-immigration hardliner’ naar aanleiding van de Grote Moskee in Brussel die gelinkt werd aan radicalisering en extremisme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?