Nieuw opvangcentrum voor daklozen in Sint-Joost-ten-Node

© PhotoNews
| Dakloos in Brussel.

In samenwerking met het OCMW opent Sint-Joost-ten-Node de komende dagen een gemeentelijk opvangcentrum voor daklozen. Tien van de 32 voorziene opvangplaatsen zijn al klaar.

In de Linnéstraat en de Prairiestraat zullen twee gebouwen met bemeubelde kamers vrijgesteld worden voor mensen zonder onderdak. Het opvangcentrum in de Linnéstraat is al klaar en kan tien mensen onderdak geven. Het centrum in de Prairiestraat, dat meer dan 20 bewoners kan huisvesten, zal eind september afgewerkt zijn.

Burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir legt uit dat ze hiermee willen anticiperen op het einde van het gebruik van hotels als opvangcentra. Luc Frémal, voorzitter van het OCMW, wijst naar het opgevorderde jeugdhostel Le CHAB, dat nog tot 30 september zal dienstdoen als opvang voor 48 personen. Volgens Emir Kir kunnen ze daklozen op langere termijn helpen dankzij deze gemeentelijke opvangcentra. “We willen hoop geven aan de mensen zonder onderdak die denken dat ze terug op straat gaan belanden.”

De burgemeester vindt ook dat Sint-Joost-ten-Node de enige gemeente is die de noodhulp aan daklozen tijdens de gezondheidscrisis heeft voortgezet. “Vele opvangcentra moesten tijdens de gezondheidscrisis sluiten. Er kwam een oproep aan de Brusselse burgemeesters om hotels op te vorderen als opvangcentra, maar wij hebben ondertussen ingezet op een duurzamer project.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?