Nieuwe app toont toeristen waar Brusselaars zitten

© PhotoNews

Visit.brussels lanceert een nieuwe online gids die in real time toont waar de Brusselaars zich bevinden. Met Now.brussels wil het Brussels Agentschap voor Toerisme de toeristen een nieuwe manier aanreiken om “het Brussel van de Brusselaars” te leren kennen.

Dat schrijft BX1. Om te weten te komen welke bars het meest door locals worden bezocht, of waar de feestjes tot in de vroege uurtjes worden voortgezet, bestaat er voortaan een nieuwe online kaart.

Op die kaart zijn twee kleuren zichtbaar: geel voor de Brusselaars, en blauw voor de toeristen. Afhankelijk van de grootte en de intensiteit van de gekleurde zone, kunnen toeristen zien welke plekken het drukst worden bezocht op dat moment.

Daarbij kan de toerist een keuze maken tussen drie opties: ‘doen’, ‘drinken’ en ‘eten’. De gegevens voor het systeem worden verzameld op basis van publicaties door Brusselaars op sociale netwerken, zoals foto’s, stories, commentaren en hashtags.

De nieuwe app werd ontwikkeld door FamousGrey, en in samenwerking met Proximus. BX1 meldt dat de persoonlijke gegevens van de Brusselaars niet worden verspreid. Proximus zou bovendien ook enkel samengevoegde – en dus geen individuele – gegevens verstrekken van plaatsen waar minstens 30 personen aanwezig zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?