De Drie Fonteinenbrug (archieffoto).

Nieuwe Drie Fonteinenbrug over Kanaal naar Charleroi officieel geopend

© Belga
08/07/2022

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) heeft vrijdagmiddag de nieuwe Drie Fonteinenbrug op de grens van Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw, over het Kanaal naar Charleroi officieel ingehuldigd. Met de brug wordt de bedrijvenzone nabij de Ring rond Brussel op de linkeroever van het Kanaal beter ontsloten. Zaterdag 9 juli zullen vanaf 12 uur de eerste voertuigen de brug kunnen gebruiken.

Tot nu toe konden vrachtwagens de bedrijvensite enkel bereiken via de N6, de Bergensesteenweg, en door een aantal woonwijken. Dankzij de brug kan het vrachtverkeer afgeleid worden via de Brusselse Ring en via de rechteroever van het kanaal. De kanaalzone moet daardoor aantrekkelijker worden voor nieuwe bedrijven op zoek naar een goed ontsloten locatie.

Met de realisatie van de Drie Fonteinenbrug wordt op de linkeroever van het kanaal ook de uitbouw mogelijk van een regionaal overslagcentrum (ROC) en de aanleg van nieuwe kades. "Die nieuwe infrastructuur zal het transport via het water voor bedrijven die duurzaam transport in hun logistieke keten willen integreren als volwaardig alternatief voor goederenvervoer op de weg faciliteren", benadrukt Peeters.

Naast transportverkeer werd ook aansluiting gemaakt met de nieuwe fietssnelweg F20 Kanaalroute Zuid. Op linkeroever werden twee straten aangesloten op de brug, op rechteroever zal de Humaniteitslaan in Drogenbos verbonden worden met de fietsbrug en -snelweg, telkens met een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad van vier meter breed. De nieuwe fietsverbindingen worden opgenomen in het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Lydia Peeters

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni