Nieuwe guinguette 'La Mouette' kijkt uit over kanaal

HD
© BRUZZ
13/06/2020

Het fenomeen van de Brusselse ‘guinguettes’ is ondertussen geen nieuw zicht meer in de stad. Maar deze zomer komt er daar een nieuwe bij, ditmaal niet aan een park, maar met zicht op het kanaal. De bar La Mouette is van dezelfde eigenaars als La Guinguette du Parc de Forest.

LaMouette_Biestebroekkaai

La Mouette (de meeuw) is gelegen aan het Biestebroekkaai in hartje Anderlecht. De nieuwe bar viert van vrijdag tot zondag hun feestelijke opening en kent ondanks hun ietwat verstopte ligging onmiddellijk redelijk wat populariteit. De tafeltjes zaten op zaterdagmiddag al goed vol en het was er aanschuiven geblazen.

Naast La Mouette en La Guinguette du Parc de Forest is Brussel nog verschillend zomerbars rijk. Ook de Kiosk Bar in het Warandepark en La Guinguette Populeir in het Josaphatpark zijn ondertussen terug open.

Op de zomerbars die onder de bevoegdheid van Leefmilieu Brussel vallen - respectievelijk ‘Maurice’ in het Jubelpark, ‘Gisele’ aan de abdij van Ter Kameren, ‘Fabiola’ in het Koning Boudewijnpark en ‘Henri’ in het George Henripark – blijft het nog even wachten tot de juiste vergunningen zijn afgeleverd. De bar in het park van Duden komt pas in 2021 terug, omdat er eerst werken in het park moeten worden uitgevoerd.

LaMouette_Biestebroekkaai

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , guinguettes , La Guinguette du Parc de Forest , guinguette , zomerbar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni