Nieuwe ruzie tussen Schaarbeek en Net Brussel over Liedtsplein

De gemeente Schaarbeek en Net Brussel liggen opnieuw overhoop met elkaar, deze keer over het Liedtsplein. De gemeente klaagt over te veel vuil op en rond hetplein en stelt het agentschap voor een ultimatum.

De staat van het Liedtsplein werkt de gemeente Schaarbeek danig op de heupen, meldt de RTBF. Het plein ligt er vaak vuil bij en er komt geen reactie van Net Brussel, aldus de gemeentediensten. Het Gewest is immers bevoegd voor het plein en de omliggende boulevards.

Burgemeester Clerfayt (FDF) grijpt daarom naar de grote middelen. "Ik heb een arrest getekend dat Net Brussel het plein voor komende woensdag moet schoonmaken", zegt hij. "Anders nemen de gemeentediensten die taak over. Uiteraard sturen wij die factuur dan door naar Net Brussel."

Net Brussel is zich bewust van het probleem en maakt zich op om het plein zo snel mogelijk schoon te maken.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Schaarbeek en Net Brussel slaags geraken over netheid in de gemeente. Begin dit jaar ontstond er een rel toen gemeentewerkers Net Brussel vuilzakken zag verplaatsen van een gewestweg naar een gemeenteweg. Het feit dat burgemeester Clerfayt voorstander is om de bevoegdheid Netheid voor gewestwegen over te dragen aan de gemeenten is ook niet vreemd aan de twisten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?