Nog geen overrompeling in winkelstraten na versoepelingen

© Belga
26/04/2021

Vanaf vandaag/maandag kunnen we opnieuw zonder afspraak winkelen, maar dat zorgt nog niet voor een overrompeling in de winkelstraten. "Het is nog rustig, maar we hebben er goede hoop in dat de verkoop en de drukte zal toenemen nu er meer perspectief is", klinkt het bij Unizo.

De zon en de heropening van de winkels hebben mensen nog niet massaal naar de winkelstraten gelokt. "Als er verstrengingen of versoepelingen worden aangekondigd, zien we altijd een kleine overgangsperiode", aldus Unizo-woordvoerder Chiel Sterckx.

"De consument moet even wennen aan de nieuwe regels, we kunnen zeker niet spreken van een onmiddellijk 'boomende' verkoop. We geloven wel dat de verkoop en de drukte de komende dagen zal toenemen."

Psychologische grens

Unizo merkt wel dat zowel winkeliers als klanten opgelucht zijn dat de paaspauze achter de rug is. "De verkoop tijdens de afgelopen maand was ronduit slecht. Tegelijk zien we ook dat heel wat consumenten bewust hun aankopen hebben uitgesteld. Velen vonden dat winkelen op afspraak toch een psychologische grens. Dus het is een hele opluchting dat dat nu verleden tijd is", aldus Sterckx.

Het seizoen redden lukt volgens Unizo niet meer, maar de werkgeversorganisatie maakt zich wel sterk dat elk perspectief, hoe klein ook, de weg richting een normale verkoop vrijmaakt. "We mogen weer met tien mensen buiten afspreken en binnenkort openen de terrassen opnieuw, dus hopelijk lokt dat de mensen ook meer naar de winkels. We zien het positief tegemoet", klinkt het nog, al benadrukt Unizo het blijvend belang van de steunmaatregelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni