Noodopvang voor daklozen in Koning Boudewijnstadion start vandaag

© Belga
12/12/2022
Updated: 13/12/2022 15.39u

Vanmiddag, om 17.00 uur, opent Stad Brussel de noodopvangplaatsen in het Koning Boudewijnstadion voor een vijftigtal daklozen.

Met de opening van deze tijdelijke noodopvang komt de stad Brussel tegemoet aan een stijgende vraag naar slaapplaatsen voor daklozen. Zeker nu de temperaturen onder het vriespunt zakken tijdens de nacht. De noodopvang wordt in handen genomen door de organisaties Bruss'help en het Rode Kruis. Volgens Els Wauters, woordvoerder van Benoit Hellings, gaat het om een vijftigtal plaatsen.

Bruss'help liet aan BRUZZ weten vandaag de site te openen rond 17.00 uur. De binnenruimtes waar de daklozen terecht kunnen in het stadion zijn verwarmd en ze hebben er ook de mogelijkheid om te douchen. Elke dakloze die nood heeft aan opvang is welkom, de opvang richt zich niet tot een specifieke doelgroep.

Tweede noodopvang

Het Franstalige Rode Kruis en Bruss'help staan in voor het beheer van de noodopvang. Zij openen dinsdagavond, gelijktijdig met de noodopvang in het Koning Boudewijnstadion, een tweede noodopvangplaats in een turnzaal van de gemeente Elsene. Ook daar is sprake van een capaciteit van een vijftigtal plaatsen. In het Koning Boudewijnstadion gaat de capaciteit woensdagavond naar honderd plaatsen.

Dinsdagavond gaan de deuren open om 19 uur, zodat alles nog in gereedheid kan gebracht worden. Vanaf woensdag zal de opvang vanaf 18 uur openen en worden er warme dranken voorzien. Het gaat enkel om nachtelijke opvang, want vanaf de ochtend worden de gebruikers naar dagcentra begeleid. Sinds vorig weekend heeft het Rode Kruis haar werking versterkt om zo veel mogelijk daklozen te kunnen helpen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni