OCMW stad Brussel schiet huurders bij om stijging indexering op te vangen

© Photonews

Het OCMW van de stad Brussel heeft beslist om haar huurders te helpen en financieel bij te schieten nu de indexering de pan uit swingt. Concreet vangt de instelling het deel van de huur op dat de indexering van 5 procent overschrijdt.

De druk van de energiecrisis en koopkrachtcrisis wordt steeds groter. Om ervoor te zorgen dat de kwetsbare gezinnen in Brussel-stad hier iets minder onder lijden, schiet het OCMW bij op vlak van huuruitgaven. Het verschil in huur met de drempel van 5 procent indexering wordt als eenmalige premie rechtstreeks afgetrokken van de huur van december 2022. Bij een indexering van 8,4 procent scheelt dit voor een gezin met een huur van 500 euro per maand al 204 euro. Voor een gezin met een huur van 900 euro per maand gaat het om 367 euro.

"Het OCMW van de Stad Brussel beheert een grote vastgoedportefeuille met ongeveer 2.100 residentiële huurders en iets minder dan 200 commerciële huurders. Daarom willen wij onze verantwoordelijkheid nemen. In totaal trekken wij een budget van 494.000 euro uit voor deze steunmaatregelen tegen de stijgende huurindex," legt OCMW-voorzitter Khalid Zian uit.

Aan commerciële huurders die een omzetdaling van 25 procent of meer ondervinden, zal een soortgelijke steun aangeboden worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?