Onbekende in Anderlechts park niet overleden door derden

© Belga
25/07/2018
De man wiens lichaam dinsdag werd aangetroffen in het Marius Renard-park in Anderlecht, is niet door tussenkomst van een derde overleden. Dat blijkt uit de autopsie die op zijn lichaam werd uitgevoerd, zo meldt het Brusselse parket. De man kon weliswaar nog niet geïdentificeerd worden. Er is DNA afgenomen om verder te zoeken naar zijn identiteit.
Het was een dakloze die dinsdag rond 10.00 uur het lichaam ontdekte onder een geïmproviseerde tent in het Marius Renard-park. De man werd aangetrokken door de scherpe geur en deed de macabere ontdekking toen hij het tentzeil ophief. Politie en parket werden meteen verwittigd en het parket stapte ter plaatse af met een wetsarts. Uit diens eerste vaststellingen blijkt dat er waarschijnlijk geen tussenkomst van een derde was bij het overlijden. Uit voorzorg, en om het lichaam te identificeren, werd een autopsie bevolen.
"Uit die autopsie is gebleken dat het lichaam geen tekenen van geweld vertoont, zodat tussenkomst van een derde bij het overlijden kan uitgesloten worden", zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. "Maar het is nog niet mogelijk gebleken de man te identificeren, daarom is een DNA-staal afgenomen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Marius Renard

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni